Zioła prowansalskie 200g
Opis
Zioła prowansalskie to mieszanka ziół typowa w Prowansji, regionie położonym na południu Francji.
Mieszanka jest używana w celach kulinarnych i składają się na nią następujące zioła: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka (oregano) i majeranek. Nie w samej Francji, a w niektórych krajach (np. Niemczech), dodawana jest lawenda
Zioła prowansalskie stosowane są do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj oraz przy sporządzaniu pieczeni, pieczywa, mięs mielonych, potraw z grilla, farszów, serów oraz potraw z ryb i drobiu. Używane są także w diecie bezsolnej.
Składniki
Oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn
Masa netto
200g
Stosowanie
Zioła prowansalskie stosowane są do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj oraz przy sporządzaniu pieczeni, pieczywa, mięs mielonych, potraw z grilla, farszów, serów oraz potraw z ryb i drobiu.
Opakowanie
Woreczek strunowy
Data ważności
Na etykiecie produktu
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)