99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam32139Nie polecam80

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 250,00 zł.

SZKŁO Zestaw Gliceryna 1l + Glikol 1l

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 56,90 zł 56.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

ZESTAW 1L gliceryna + 1L glikol w szklanych butelkach!

Gliceryna roślinna farmaceutyczna 99,5% - 1litr


Gliceryna roślinna farmaceutyczna 99,5%

    Numer CAS: 56-81-5
    Numer WE: 200-289-5
    Wzór chemiczny: C3H8O3
    Pojemność - 1l

Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).

Sprzedawany produkt ma zalecane zastosowanie przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym. Wykorzystywany jest też do produkcji: barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych

Właściwości:

forma: ciecz,

kolor: bezbarwna,

zapach: bez zapachu,

pH: około 5 (100 g/l H2O, 20ºC),

temperatura topnienia: 18ºC,

temperatura wrzenia: 290ºC,

rozkład: >290ºC,

temperatura samozapłonu: ok. 429ºC,

temperatura zapłonu: 177ºC,

granice wybuchowości: b.d.,

ciśnienie pary: 0,01 mbar (200ºC),

gęstość: 1,26 g/ml (200ºC),

ciężar nasypowy: nie dotyczy,

rozpuszczalność: w wodzie - rozpuszczalna, w rozpuszczalnikach organicznych: b.d.



Glikol propylenowy czysty min. 99,9% - 1l

  • Numer CAS: 57-55-6
  • Numer WE: 200-338-0
  • Wzór chemiczny: C3H8O2
  • Pojemność - 1 litr
  • USP/FCC/EP
  • PG (propylen glycol)
  • GMP certified
  • GMO free
  • CMR free
  • FDA-GRAS

Glikol propylenowy – organiczny związek chemiczny z grupy alkoholi dwuhydroksylowych czyli dioli.

W temperaturze pokojowej jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą, o słodkawym smaku i wysokiej lepkości.

Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle i medycynie.

W odróżnieniu od glikolu etylenowego glikol propylenowy nie jest toksyczny.

Glikol propylenowy może być używany do produkcji kosmetyków jako rozczynnik nadający kosmetykowi pożądaną konsystencję emulsji oraz jako składnik nawilżający skórę. Glikol propylenowy może w związku z tym znajdować się w:

- pastach do zębów, oraz płynach do płukania ust,

- środkach do higieny dłoni, czy ogólnie w środkach czystości,

- jako składnik główny dezodorantu w sztyfcie,

w wielu innych kosmetykach.

Używany jest także jako nośnik zapachów w olejkach zapachowych oraz w olejkach do masażu.

BUTELKI SZKLANE FARMACEUTYCZNE !!!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl