

Przyprawa do kiszenia ogórków 200g

Opis
Przyprawa do kwaszenia ogórków 200g BIOSWENA
Kiszone ogórki to dobry dodatek do wielu potraw, są również zdrowe. Najlepsze są domowe lub od dobrego producenta, bez konserwantów i sztucznych składników. Warto przygotować ogórki samodzielnie, wtedy mamy pewność, że proces kiszenia odbył się jak należy, a ogórki są naturalne i smaczne. Polecamy skorzystać z gotowego suszu przyprawowego, opartego na wypróbowanych składnikach w idealnych proporcjach. Prosty przepis i gotowa receptura to klucz do sukcesu.
Przygotowanie ogórków kwaszonych i małosolnych:
- przygotować czyste, wyparzone wrzątkiem słoikach
- na 3 kg ogórków gruntowych, należy przygotować zalewę
- rozpuścić sól (2 łyżki na 1 l wody)
- do słoików o pojemności 1 l wsypać po 2 łyżki stołowe Przyprawy do Ogórków Kwaszonych
- w każdym ze słoi umieścić pionowo umyte ogórki, a następnie zalać je przygotowaną wcześniej solną zalewą
- tak przygotowane słoje przykryć ściereczką lub talerzykiem
- ogórki małosolne będą gotowe już po ok. 3 dniach
- aby otrzymać ogórki kwaszone, należy szczelnie zakręcić słoiki i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni
Opcjonalnie dodać można pokrojone świeże warzywa.
Skład przyprawy:
- koper
- gorczyca
- chrzan
- czosnek
- liść laurowy
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

