Płatki migdałowe 200g
Opis
Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów.
Migdały są doskonałym źródłem białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Migdały są również źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Dodatkowe informacje
Składniki
Płatki migdałowe
Masa netto
200g
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2704 kJ/ 653 kcal
Tłuszcze 52,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
Węglowodany 18,7 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21,4 g
Sól 0,05 g
Migdały są również źródłem cynku, fosforu, potasu.
Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Stosowanie
Migdały stanowią samodzielną przekąskę między posiłkami. Są dodawane do ciast i deserów. W przemyśle piekarskim są bazą do przygotowania masy migdałowej. Są też przerabiane na marcepan.
Mają zastosowanie w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych, które żyją w stresie.
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Opakowanie z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)