Olej MCT z kokosa 250ml
Opis
Olej MCT to płynny tłuszcz wytwarzany w procesie frakcjonowania surowego oleju kokosowego. Ten proces usuwa i koncentruje MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe) naturalnie występujące w materiale źródłowym. Olej kokosowy MCT składa się z idealnej kombinacji kwasu kaprylowego C8 (60%) i kwasu kaprynowego C10 (40%). Oleje MCT są popularne wśród osób na diecie ketonowej, którą wyróżnia niska zawartość węglowodanów, umiarkowana zawartość białka i wysoka zawartość tłuszczu.
Zwykły olej kokosowy zapewnia niektóre z tych korzyści, ale w mniejszym stopniu, ponieważ ze względu na inne rodzaje tłuszczów znajdujących się w tym oleju jest bardziej odpowiedni do zastosowań kulinarnych wymagających obróbki w wysokich temperaturach.
Jak spożywać Olej MCT ?
Porcję produktu 12 g (2 łyżki stołowe) spożywać 2 razy dziennie podczas posiłków. Zalecaną porcję produktu można zwiększać o 12 g co 3 dni do uzyskania optymalnej porcji dostosowanej do swoich potrzeb. Spożycie jednorazowej ilości większej niż 100 g produktu może spowodować dolegliwości żołądkowo-jelitowe.
Wartość odżywcza w 1 porcji, % RWS*
- Wartość energetyczna 342 kJ / 82 kcal, 4 %*
- Tłuszcz 12 g, 17 %*
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g, 60 %*
- Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g 0
Kompozycja kwasów tłuszczowych
- C6:0 Kwas kapronowy 0.2 g
- C8:0 Kwas kaprylowy 6.6 g - 7.8 g
- C10:0 Kwas kaprynowy 4.2 g – 5.4 g
- C12:0 Kwas laurynowy 0.4 g
- C14:0 Kwas mirystynowy 0.1 g
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)