Migdały kalifornijskie 500g
Opis
Mongolia i Chiny to tam zaczęła się uprawa migdałów przed kilkoma tysiącami lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki. Obecnie 3/4 światowej produkcji jest realizowana właśnie w Ameryce.
Migdały zawierają sporo: witaminy E, witaminy B1, B2 i PP . Migdały zawierają również potas i magnez. Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 580-650 kcal.
Migdały są doskonałą przekąską między posiłkami, stosuje się je również do ciast i deserów. W piekarnictwie znajdują zastosowanie do wyrobu masy migdałowej. Z nich wyrabiany jest marcepan. Z nasion migdała tłoczony jest bardzo smaczny, o wysokich walorach zdrowotnych olej migdałowy.
- Skład: 100% Migdały kalifornijskie
- Gatunek: Spożywczy
- Dawkowanie: Według uznania
- Opakowanie: Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną.
- Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
- Pojemność: 500g
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)