Mak biały 500g
Opis
Biały mak to prawdziwy rarytas wśród bakalii, uważany za szlachetniejszą odmianę maku niebieskiego. Jego lekko słodki oraz łagodny smak i aromat, świetnie komponuje się z tradycyjnymi, świątecznymi potrawami. Wyjątkowość białego maku tkwi w jego niepowtarzalnym smaku i składzie.
Mak biały jest odrobinę delikatniejszy i słodszy od tradycyjnego maku niebieskiego. To doskonały sposób na urozmaicenie domowych wypieków. Stanowi świetny dodatek do naleśników, pralinek, szarlotek oraz leniwych pierogów z twarogiem na słodko, klusek, strucli i potraw wigilijnych np. kutii.
Biały mak jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych, błonnika pokarmowego i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mak charakteryzuje się wysoką zawartością miedzi, wapnia i fosforu. W 100 g maku znajduje się 1,627 mg miedzi, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek w 181%, 1438 mg wapnia- 144% dziennego zapotrzebowania oraz 870 mg fosforu - 124% dziennego zapotrzebowania.
Biały mak to doskonałe źródło:
- żelaza
- magnezu
- cynku
- witamin z grupy B
Waga: 500g
Opakowanie: worek foliowy typu "doypack" ze struną
Data przydatności do spożycia: podana na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym, bezzapachowym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed wilgocią.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)