99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam32125Nie polecam80

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DPD) już od 250,00 zł.

Kwas szczawiowy 1kg + Gliceryna 1,26kg na warrozę

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 26,49 zł 26.49
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 1.83333
Producent: BIOSWENA
Kod produktu: BIO-192

Opis

KWAS SZCZAWIOWY 1kg

UWODNIONY

  • Synonimy: Kwas etanodiowy, kwas szczawiowy dwuwodny
  • Gatunek: Czysty
  • Czystość: 99,6%
  • Wzór chemiczny: C2H2O4·2H2O (dihydrat)
  • Nr CAS: 6153-56-6
  • Nr WE: 205-634-3

ZWALCZANIE WARROZY :

Kwas szczawiowy jest podstawowym środkiem zalecanym do zwalczania warrozy przez Europejską Grupę Specjalistów, którzy w 1998 r. opracowali całoroczną metodę zwalczania warrozy.

Przygotowanie roztworu leczniczego

W 400 g ciepłej wody rozpuszczamy 400 g cukru, wsypujemy 1 opakowanie kwasu szczawiowego (30 g), mieszamy plastikową łyżką. Otrzymujemy około 600 ml roztworu. Tych proporcji nie wolno zmieniać!Podczas zabiegu w pasiece należy używać okularów i cienkich rękawiczek gumowych, które można kupić w aptekach.

Wykonanie zabiegu

Uchylamy powałki lub wyjmujemy beleczki, lekko dymimy i polewamy pszczoły cienką stróżką ciepłego roztworu, po 5 ml na uliczkę.

małą rodzinę polewamy 20-25 ml roztworu,

normalną – 25-30 ml, dużą – 30-35 ml.

Gliceryna roślinna farmaceutyczna 99,5%


Gliceryna roślinna farmaceutyczna 99,5%

    Numer CAS: 56-81-5
    Numer WE: 200-289-5
    Wzór chemiczny: C3H8O3
    Pojemność - 1l

Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).

Sprzedawany produkt ma zalecane zastosowanie przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i skórzanym. Wykorzystywany jest też do produkcji: barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych

Właściwości:

forma: ciecz,

kolor: bezbarwna,

zapach: bez zapachu,

pH: około 5 (100 g/l H2O, 20ºC),

temperatura topnienia: 18ºC,

temperatura wrzenia: 290ºC,

rozkład: >290ºC,

temperatura samozapłonu: ok. 429ºC,

temperatura zapłonu: 177ºC,

granice wybuchowości: b.d.,

ciśnienie pary: 0,01 mbar (200ºC),

gęstość: 1,26 g/ml (200ºC),

ciężar nasypowy: nie dotyczy,

rozpuszczalność: w wodzie - rozpuszczalna, w rozpuszczalnikach organicznych: b.d.



 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl