Koper włoski ziarno 1kg
Opis
Koper włoski ziarno 1kg BIOSWENA
Jedna z najdawniej uprawianych roślin. Bardzo ceniony przez Rzymian, którzy dodawali go do sosów i mięs. W dawnych czasach był powszechnie uważany za chroniący przed złem. Wykorzystywany jest przede wszystkim w kuchni francuskiej i włoskiej. Suszone owoce kopru włoskiego są powszechnie stosowane do konserwowania warzyw. We włoszech przyrządza się z jego pomocą pieczoną wieprzowinę i dodawany jest do salami. Z kolei w Iraku zmielony razem z czarnuszką bywa stosowany do aromatyzowania chleba. Hindusi używają go do potraw kuchni wegetariańskiej, również do mieszanki odświeżającej oddech zwanej paan. W Europie Koper Włoski już na tyle się zakorzenił, że stanowi tradycyjną przyprawę do ryb, pikli i kiszonej kapusty. Żucie nasion zmniejsza głód i łagodzi niestrawności. Nalewka z kopru ułatwia trawienie i przeciwdziała zaparciom. Co ciekawe fenkuł zmniejsza toksyczny wpływ alkoholu na nasz organizm.
Skład:
- nasiona kopru włoskiego
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)