Agar agar 200g
Opis
8x SILNIEJSZY W DZIAŁANIU OD ŻELATYNY
Agar - agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go z wodorostów morskich, zawiera dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Stosowany jako naturalny zamiennik żelatyny.
Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 stopni Celsjusza, tężeje natomiast w 32-39 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej.
Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia. Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji dla użytych produktów. Siła żelowania na poziomie 550 g/cm²
Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 1411 kJ / 336 kcal
- Tłuszcz: 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 73,2 g
- w tym cukry: 3 g
- Błonnik: 7,7 g
- Białko: 6,2 g
- Sól*: 0,26 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Zawartość:
Opakowanie zawiera 200g agar agar
Skład:
- agar agar
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)