99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam29280Nie polecam77

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (FedEX) już od 80,00 zł.
Filtruj
Producent
Cena
  • od
    do
Nowość
Promocja

Migdały blanszowane kalifornijskie 1KG

Migdały blanszowane kalifornijskie 1KG
Migdały blanszowane kalifornijskie 1KG

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 42,99 zł
szt.

Migdały blanszowane to rodzaj migdałów, z których usunięto skórkę. Odbywa się to poprzez blanszowanie, czyli zanurzenie migdałów w wodzie o temperaturze 85-100°C. Po kilku minutach skórka praktycznie sama odpada od orzecha. Po kilku minutach skórka praktycznie sama odpada od orzecha. W rezultacie blanszowane migdały mają biały wygląd oraz inny smak i konsystencję niż ich nieblanszowane odpowiedniki. Są one często wykorzystywane w przepisach lub jako składnik różnych potraw. Blanszowane migdały można również spożywać jako samodzielną przekąskę. Dzięki swojemu łagodnemu smakowi są świetną alternatywą dla tradycyjnych orzechów, takich jak nerkowce czy orzeszki ziemne. Blanszowane migdały można nabyć w większości sklepów spożywczych lub u sprzedawców internetowych.

Co to są migdały blanszowane?

Blanszowane migdały to migdały z usuniętą skórką. Migdały blanszuje się, czyli zanurza w wodzie o temperaturze 85-100°C na kilka minut. Po kilku minutach skórka praktycznie sama schodzi. Blanszowane migdały mają bielszy wygląd oraz inny smak i konsystencję niż migdały nieblanszowane. Są powszechnie używane do potraw lub jako składnik wielu przepisów.

Blanszowane migdały są zdrową alternatywą dla innych masła orzechowego, a ich neutralny smak sprawia, że są idealne dla osób, które nie lubią smaku standardowych migdałów.

Innym sposobem wykorzystania blanszowanych migdałów jest zmielenie ich na proszek w celu uzyskania pasty makowej.

Jakie są korzyści z blanszowanych migdałów?

Blanszowane migdały mają mało kwasu fitynowego. Kwas fitynowy to substancja organiczna występująca w produktach roślinnych, która zyskała złą sławę ze względu na hamowanie wchłaniania żelaza, cynku i wapnia. W migdałach jest on skoncentrowany głównie w skórce. Dlatego też blanszowane migdały zawierają śladowe ilości tego składnika w porównaniu z migdałami nieblanszowanymi. Blanszowane migdały różnią się także zawartością węglowodanów i błonnika

Czy blanszowane migdały mają jakieś wady?

Blanszowane migdały mają krótszy okres przydatności do spożycia niż migdały nieblanszowane, ponieważ nie posiadają już skórki, która chroni je przed bakteriami i pleśnią. Blanszowane migdały mogą być przechowywane w szczelnym pojemniku.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl