99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam29280Nie polecam77

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (FedEX) już od 80,00 zł.
Filtruj
Producent
Cena
  • od
    do
Nowość
Promocja

Kandyzowana skórka pomarańczy 500g

Kandyzowana skórka pomarańczy 500g
Kandyzowana skórka pomarańczy 500g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 9,49 zł
szt.

Kandyzowane owoce jako dodatek do wypieków i deserów

Obecnie wykorzystuje się je przede wszystkim jako dodatek do ciast czy deserów oraz jako dekorację innych dań. Każdy z nas jadł je na przykład w keksie, mueslach czy różnego rodzaju tortach. Wiele osób wykorzystuje kandyzowane owoce jako samodzielną przekąskę, do spożywania w czasie pracy, nauki czy aktywności fizycznej.

Kandyzowane owoce przyciągają uwagę swoimi żywymi barwami, transparentną teksturą i przyjemnym, słodkim aromatem. W sklepie znajdziemy je zapakowane próżniowo lub też jako składnik mieszanek typu bakalie.

Kandyzowane owoce – co znajduje się w opakowaniu?

W owocach kandyzowanych znajdziemy najczęściej imbir, który ma słodki i lekko pikantny smak. Wykazuje właściwości prozdrowotne, wzmacniając między innymi odporność. Będzie świetnym dodatkiem do kompotów, kawy i herbaty, dżemów, a także ciast, w szczególności pierników.

Często do owoców kandyzowanych dodaje się również banan i ananas kandyzowany. Oba dostarczają solidnej dawki energii, dodadzą również wspaniałego smaku i aromatu naszym wypiekom i będą pełnowartościową przekąską w pracy czy po wysiłku fizycznym.

Składnikiem owoców kandyzowanych jest także skórka cytrynowa i pomarańczowa, które są doskonałym dodatkiem do zimowych i świątecznych wypieków, nadając im charakterystycznego zapachu i smaku. Niektórzy dodają je także do herbat i wypieków.

W opakowaniu owoców kandyzowanych znajdują się również wiśnie kandyzowane, które są przede wszystkim wykorzystywane jako ozdoba i wykończenie ciast i deserów. Wspaniale łączą się ze smakiem czekolady, lodów waniliowych czy korzennych ciasteczek.

Jak wygląda proces kandyzowania owoców?

Co ciekawe, kandyzowane owoce to ogólne pojęcie, które określa znaną od wieków metodę konserwowania owoców z wykorzystaniem cukru. Polegała ona na długim gotowaniu wybranych owoców w syropie składającym się z wody i cukru, a następnie na suszeniu ich w piecu lub na świeżym powietrzu. W domowych warunkach proces ten wygląda obecnie tak samo, jednak komercjalizacja słodkości wymusiła na przemysłowej produkcji znaczne ulepszenia.

W fabrykach owoce zostają umyte, posortowane i pozbawione pestek, a następnie pokrojone na drobne kawałki. Zostają one później umieszczone w zbiornikach próżniowych, które są wypełnione syropem cukrowym i podgrzane za pomocą mikrofali. Następnym krokiem jest wysuszenie owoców ciepłym powietrzem i obtoczenie ich w drobnym cukrze.

Choć najczęściej spotkamy kandyzowany ananas, banan, imbir, wiśnie, skórkę pomarańczy i cytryny, kandyzować można niemal każdy owoc. Do kandyzowania nadają się również borówki, porzeczki, żurawina, czereśnie, gruszki, melon, kiwi, morele, mirabelki, rabarbar, jabłka, śliwki, truskawki oraz kandyzowana papaja.

W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo wysokiej jakości kandyzowane owoce, które zachwycają pysznym smakiem i słodkim aromatem. Ponadto polecamy suszone owoce, orzechy i bakalie, które również będą wspaniałą przekąską i dodatkiem do domowych wypieków. W przypadku pytań pozostajemy do dyspozycji naszych Klientów, chętnie pomagając w wyborze odpowiedniego produktu. Serdecznie zapraszamy na zakupy.

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl